Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/thereceptor.nl/public_html/lib/database2.inc.php on line 3

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/thereceptor.nl/public_html/lib/database2.inc.php:3) in /home/thereceptor.nl/public_html/templates/item.php on line 21

Over

Share on facebook Share on twitter
a A
OverWolfhound embleem op bunker

OVER COLLECTIE DE BASIS
Speciaal voor Vliegbasis Soesterberg zijn negen (inter)nationale kunstenaars gevraagd werk te maken om de bijzondere geschiedenis en kenmerken van de vliegbasis beleefbaar te maken. Tijdens Festival De Basis is de collectie voor het eerst in zijn geheel te bekijken.
De kunstenaars zijn: Rietveld Landscape | Studio Frank Havermans (NL), Roosje Klap & Kaleb de Groot, Sanja Medic, Erik Odijk, Laurence Aegerter, Ali Kazma, Krijn de Koning & Anne Holtrop, Henrik Hakansson en Fernando Sanchez Castillo.
Klik hier voor informatie over Festival DE BASIS

 

OVER THE RECEPTOR
Over Vliegbasis Soesterberg doen allerlei spannende verhalen de ronde. Maar welke zijn waar, welke niet? 'The Receptor' is een installatie in de verkeerstoren, waarbij vier kranten horen, die de feiten en mythes ontrafelen. Bekende schrijvers en journalisten vertellen over de geschiedenis van de vliegbasis die terug gaat tot de jaren '10 van de vorige eeuw. Hilarische maar ook afschrikwekkende verhalen over liefde en oorlog, maar ook een recept van de befaamde 'Shawarma' favoriet bij de Amerikaanse jongens. Na de nummers '#1: The Secret' (2011) en '#2: The Looooove issue' (2012) zijn nu ook de nummers '#3: The War Machine' en '#4: Its Party Time' verschenen. Deze zijn gratis verkrijgbaar in de toren.
De verkeerstoren is ingericht als minimuseum met muziek, oorlog, liefde en geheimen. In de 'penthouse' van de toren kun je op draaiende leunstoelen genieten van het magnifieke uitzicht over het terrein.

 

OVER DE MAKERS VAN THE RECEPTOR
'The Receptor' is een installatie van kunstenaarsduo Kaleb de Groot & Roosje Klap, die de feiten en mythes rondom de vliegbasis ontrafelt. Samen met hoofdredacteur Paul Kempers en Brigitte van der Sande en diverse auteurs stelden zij de vier edities van de krant samen. Het nieuws dat The Receptor brengt, balanceert op het randje van echt en onecht. Bij de krant is deze website gemaakt, waarin alle artikelen van de vier kranten zijn opgenomen.

 

THE RECEPTOR: Coming soon, so frightfully soon!

 

Voor meer informatie over Kaleb de Groot zie www.kalebdegroot.nl
Voor meer informatie over Roosje Klap www.roosjeklap.nl

Close page