Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/thereceptor.nl/public_html/lib/database2.inc.php on line 3

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/thereceptor.nl/public_html/lib/database2.inc.php:3) in /home/thereceptor.nl/public_html/templates/item.php on line 21

UFO's en garnalenpekel

Share on facebook Share on twitter
a A
UFO's en garnalenpekel
— Joeri BoomFriday September 09 2011

Twee keer in zijn bestaan kreeg Soesterberg Airbase te maken met crashes. Beide vonden plaats onder opmerkelijke, zelfs geheimzinnige omstandigheden. 


Fascinerende beelden: F-15's, met hun kenmerkende dubbele staartvin, scheren in duikvlucht, op hun kop boven de Soesterberger heide. De ene looping volgt op de andere, op de achtergrond enthousiaste kinderstemmen. Het filmpje staat op YouTube; het is gemaakt in 1981, tijdens een luchtshow van Amerikaanse militaire vliegers bij de vliegbasis Soesterberg. 'Daar gaat-ie!' roepen de kinderen. Opeens komt een F-15 in beeld, veel dichterbij dan de toestellen eerder in het filmpje. Hij scheert laag over de boomtoppen, het landingsgestel uitgeklapt. De straaljager daalt, met zijn staartstuk omlaag, alsof hij wil landen. Dan wordt het stil. Het geluid van de motoren valt weg. Plotseling stijgt rook op van achter een verre rij bomen. 'Hij is verongelukt!' roept iemand. De kinderen huilen. 'Hier blijven!' roept een volwassene, terwijl verderop de schuimstralen van de brandweerspuiten boven de bomen te zien zijn.
De crash vond plaats in 1981. De dertigjarige piloot, de Texaan Dennis R. Kuehler, overleefde het ongeluk. Hij was bezig te landen, vloog te hard en te laag en miste daardoor de landingsbaan. Zijn linker achterwiel raakte van het asfalt en zonk weg in de heide. Als zijn toestel was omgeslagen, had hij het niet overleefd. Misschien verspeelde hij in Soesterberg zijn laatste restje geluk. Zes jaar later verloor hij alsnog het leven toen hij verongelukte tijdens een laagvliegmanoeuvre in Virginia, eveneens met een F-15.
De F-15 met staartnummer 80-007 die onverwacht neerstortte bij Soesterberg, kampte al eerder met problemen. Toch was het vliegtuig spiksplinternieuw. Toen het crashte had het nog maar negenenhalf uur gevlogen, volgens het US Mishap Report (het offici'le verslag van het ongeluk) dat op internet staat. Het was gestationeerd op de Amerikaanse basis in het Duitse Bitburg. Daarvandaan was de piloot voor zijn vlieguren heen en weer geweest naar Scandinaviïe, waar hij een paar dozen ingevroren garnalen had ingeslagen voor een feestje van het squadron op de thuisbasis. Bij aankomst bleken de garnalen door de hoge temperatuur deels ontdooid; pekel was uit de dozen gelekt die hij had opgestapeld in de ruimte achter de schietstoel. De piloot had de smurrie weggepoetst, maar hij besefte niet dat de pekel naar diepere delen van het toestel was weggelekt. Het agressieve zoutmengsel tastte het aluminium aan. Toen dat door technici werd opgemerkt, werd het toestel aan de grond gehouden voor groot onderhoud. Maar werd dat goed uitgevoerd? Of waren sommige vitale onderdelen nog steeds niet in orde? Het Mishap Report maakt er geen melding van. Hoe dan ook, sinds het garnalenincident had de jager met staartnummer 007 de bijnaam 'shrimp boat' (garnalenboot).
Schotelvormig object
Vier jaar eerder, in de zomer van 1977, crashte een vanaf Soesterberg opgestegen F-4 Phantom vlakbij Terschelling in de Noordzee. Beide piloten, Mickey Johnston en Pat Pondrom, kwamen daarbij om het leven. De nabestaanden werd verteld dat het een ongeluk betrof. Het zeer laag vliegende toestel had vermoedelijk met een vleugeltip de golven geraakt. Maar volgens de website Untold Mysteries was er iets anders aan de hand. Het toestel zou op weg zijn geweest om een UFO te onderscheppen, aldus luchtvaartfotograaf Gary Stedman. Die had dat vernomen uit 'betrouwbare bron'. Hij kreeg contact met de broer van een van de verongelukte vliegers, die hem vertelde dat hij informatie had die niet strookte met het officiïele verhaal van de Amerikaanse luchtmacht. Toen de Phantom eenmaal werd gevonden, bleek het toestel te zijn bewapend met scherpe munitie en raketten, wat bij oefenvluchten niet gebruikelijk is. Volgens de broer had een Nederlandse krant op de dag van de crash gemeld dat er een 'schotelvormig object' boven Soesterberg had gevlogen. De Phantom zou er met volle bewapening op af zijn gestuurd om het te onderscheppen.
Geheimzinnige crashes, of toch niet? Dat vliegtuigongelukken de fantasie prikkelen is bekend. Denk aan de mannen in witte pakken die gezien werden na de Bijlmerramp in 1992, denk aan de Bermuda Driehoek. Het Shrimp Boat-verhaal is slechts bekend uit één bron (degene die het filmpje op YouTube plaatste). En de luchtvaartfotograaf die gesproken zou hebben met de broer van een van de verongelukte Phantom-piloten verloor het telefoonnummer van de man, wegens een crash, een ongevaarlijke dit keer: het betrof zijn harde schijf.

Close page